Uppdrag

Föreläsning

Boksläpp på Tomelilla byagård 2015

Jag håller föredrag om folktroväsen som mjölkhare, vättar, bäckahästen, nattramnen, gloson och Goe-nissen. Visste ni till exempel att man i södra Sverige kallade gårdstomten för just Goe-nissen, något som levt kvar sedan delar av Sverige var danskt.

Grundpris för 1 timmes (60 minuter) föreläsning: 1500 kr + moms. Eventuell körersättning kan tillkomma.

Illustration

Jag illustrerar i traditionella material som blyerts, färgpennor, tempera och tusch. Kollageteknik använder jag också ibland. Bilderna behandlas i Photoshop och Indesign innan de går i tryck för publikationer, böcker med mera.

Jag arbetar med fasta priser. Prisexempel nedan gäller standard uppdrag för bokillustrationer och tidskrifter. I priset ingår leveransklara bilder, i filformat enligt överenskommelse, för tryck och publicering.

  • Uppslag, 1 helsida A4-format: 1 styck: 4000 kr + moms
  • Uppslag, 2 helsidor A4-format: 1 styck: 6000 kr + moms
  • Uppslag, halvsida A4-format: 3000 kr + moms
  • Omslag, bok/ tidskrift: 8000 kr + moms
  • Omslag med samtliga illustrationer (bok)- pris enligt överenskommelse.

Kurser

Bli konstnär för en dag- landskapsguidning i måleri för barn och vuxna

Jag har lång erfarenhet av att leda skapande processer i mitt yrkesliv som lärare i bild och design på gymnasial nivå. Mina områden är teckningslära, måleri och skulptur. Det går bra att kontakta mig för prisförslag gällande en- till flerdagarskurser. Kurserna anpassas till deltagarnas kunskapsnivå, ålder och färdigheter.

Måleri

Tekniker som jag föredrar är olja och tempera, men jag målar också akvarell och akryl. Stilleben fascinerar mig och relationerna mellan former, volymer och komposition är intressant och utmanande.

Skulptur

I keramikverkstan samlas olika folktroväsen

Att forma i lera eller annat material är påtagligt och konkret. Skulpturen sätts i relation till rummet på ett annat sätt än en bild gör. Jag skulpterar gärna i fylelera som ursprungligen kommer från Fyledalen i Skåne. Jag har egna ugnar som jag bränner i och glaserar även med rakuteknik.

Skulpturerna finns till försäljning på utställningar. Det går också bra att kontakta mig via info@odensbild.se

Utställning

Genom åren har jag deltagit i flertalet utställningar vid påsk, både separata och tillsammans med andra. Jag bygger också hela utställningar på temat folktroväsen och dessa kan kombineras med skapande aktiviteter med mera. Här vänder jag mig i första hand till museer och kommuner.

Vid utställningsuppdrag följer jag arvodesrekommendationerna via mu-avtalet, läs mer i länken under punkt 6, utställningar.

http://www.kro.se/mu-och-avtal

Aktiv medlem i Redig Skånsk Slöjd:

http://rss-os.se/medlemspresentationer/eleonore-nilsson-oden/

Det går bra att kontakta mig via info@odensbild.se

Med vänlig hälsning Eleonore Nilsson Odén