Kursdag,  Nyhet

Bli konstnär för en dag!

Upplev landskapet runt Hallsbergs Gård och stenar med färg och pensel

Söndagen den 1 augusti blir det målardag på Hallsbergs, för både barn och vuxna. Välkommen till en landskapsguidning med pensel och färg- ett sätt att uppleva naturen och den kulturhistoriska miljön. Stafflierna finns på plats, målarduk, färg och penslar. Här finns vacker natur, byggnader, kor i hagarna och så de unika stenarna i trädgården, med både texter och bildmotiv, frammejslade av Nils Nilsson.

Det blir två pass: kl 10-13 och kl 13-16. För att garantera en plats, anmäl deltagande till Eleonore via sms till 0709- 499 722. Ange namn, vilket pass och antal.

Betalning sker via swish på plats den 1 augusti, kostnad 300 kr per person. Då ingår allt material och ni får så klart er tavla med er hem!

OBS! Ta gärna med en fikakorg och njut av en härlig dag på Hallsbergs.

I september blir det kurs i teckning och vi går in i museets stora samling av föremål, textilier, interiörer, vagnar och redskap. Vi fokuserar på att se geometriska former och perspektiv, olika material, volym, ljus och skugga. Medtag eget material. Mer information kommer längre fram.

Gå gärna in och titta på Hallsbergs hemsida för att inspireras av dess unika miljö: http://test.farsharadshembygdsforening.com/?page_id=9