Keramik och glas

ccc

Händer minns.

Fingrar känner och formar.

Väsen vaknar sakta.

ccc

För mig är folktro är en källa till inspiration och jag vill gärna bevara och levandegöra berättelser från förr. Jag skulpterar olika folktroväsen som mjölkharar, nattramnar, bäckahästar och vättar. Men det blir också fåglar, som koltrast och rödhake. Jag har en förkärlek till den skånska fyleleran men arbetar också i både svart och rödbrännande lera.

ccc

Glasfusing

ccc

Ljuset är medskapande.

Glaset skiftar karaktär.

Kvällens färger dova.

ccc

Ljuset är medskapare i arbetet med glas och förändrar uttryck och färg. Ibland tecknar jag med en kråkfjäder i glaspulver på transparent glas. En reliefverkan uppstår med ett skissartat uttryck. Glas är ett material som lämnar öppet för experimenterande arbetssätt.