Böcker

MÅLARBOK- TOMTAR MED VÄNNER

En underbar målarbok i a4-format med mer än 30 olika motiv av tomtar med vänner. Målarboken är tryckt på kraftigt papper och klarar färgpennor, tuschpennor och lättare vattenfärger utan att det syns igenom på andra sidan. Alla bilderna är tecknade för hand med inspiration av vår svenske tomte, gårdstomten. Vännerna är kända djur ur den svenska faunan. Här får man en härlig känsla av att komma in i tomtarnas egen skissbok.

Lägg gärna in dina färglagda bilder på sociala medier under hashtaggen #tomtarmedvänner

Utgivningsår 2022

ÖNSKAR DU BESTÄLLA EN MÅLARBOK?

Mejla till info@odensbild.se
Ange antal samt leveransadress i meddelandet. Målarboken kostar 115 SEK. Porto tillkommer med 55 SEK. Det går bra att betala med swish eller faktura.

GLIMMINGEHUS HEMLIGHETSFULLA OCH FANTASTISKA BERÄTTELSER

Det sägs att Glimmingehus byggdes av en jätte för många hundra år sedan. Och runt om borgen springer en svart hund, som varit en elak borgherre när han levde. I källaren ska det ha funnits en fängelsehåla och vid midnatt kommer en spökvagn i hög fart. Många sägner finns knutna till Nordens bäst bevarade borg, belägen i sydöstra Skåne.

Glimmingehus hemlighetsfulla och fantastiska berättelser är en kulturhistorisk bilderbok för barn och passar bra som högläsningsbok. Berättelserna bygger på gamla sägner och har till syfte att bevara och levandegöra skånsk folktro.

Utgivningsår 2022

ÖNSKAR DU BESTÄLLA EN BOK?

Mejla till info@odensbild.se
Ange vilken bok, antal samt leveransadress i meddelandet. Glimmingehusboken kostar 180 SEK. Porto tillkommer med 55 SEK. Det går bra att betala med swish eller faktura.

ÅTERFÖRSÄLJARE GLIMMINGEHUSBOKEN

 • Glimmingehus, i entrébutiken
 • Österlens museum, Simrishamn
 • Regionmuséet i Kristianstad

GOE-NISSEN EN ÄKTA SKÅNSK SAGA

Goe-nissen, en äkta skånsk saga bygger på intervjumaterial från Folklivsarkivet i Lund, och handlar om en flicka som på 1800-talet får syn på gårdstomten, när han kommer körandes med ett stort hölass. Pigan Hulda ger honom gröt med smörklimp varje afton och när det är jul passar han på att gå in för att ta lite julmat.

Utgivningsår 2015/2018

Läs recension från Barnboksprat:

https://www.barnboksprat.se/2015/12/01/goe-nissen-en-akta-skansk-saga/

GOE-NISSEN OCH DEN STORA SPETTKAKAN

Goe-nissen och den stora spettkakan gestaltar ett skånsk allmogebröllop i mitten på 1800-talet och Goe-nisse, som först anar oråd, bestämmer sig för att hjälpa till med spettkaksbaket. Han uppskattar inte förändringar, men menar väl och månar om gårdsfolket och det firas bröllopsgille i dagarna fyra.

Utgivningsår 2017

Läs recension nedan. (Tryckfel angående förlaget).

För både barn och vuxna

Böckerna om den skånske Goe-nissen kan läsas för barn i alla åldrar. De yngre barnen finner spänning i att leta efter Goe-nissen och de äldre barnen lockas av mystiken kring den skånske gårdstomten.
Många vuxna uppskattar böckerna för dess historiska skildringar av såväl seder och bruk som miljöer och berättelser.

ÖNSKAR DU BESTÄLLA EN BOK?

Mejla till info@odensbild.se
Ange vilken bok, antal samt leveransadress i meddelandet.
Goe-nisseböckerna kostar 160 SEK. Porto tillkommer med 55 SEK. Det går bra att betala med swish eller faktura.

ÅTERFÖRSÄLJARE GOE-NISSEBÖCKERNA

 • Österlens museum i Simrishamn
 • Glimmingehus i Hammenhög
 • Svaneholms slottsmuseum i Skurup
 • Hallsbergs gård och stenar i Lövestad
 • Tolånga 17 i Sjöbo
 • Regionmuseet i Kristianstad
 • Onslunda hembygds- och borstmuseum
 • Sagomuseet i Ljungby