Folktroväsen,  Kurser

Teckna på muséet- folktroväsen

Nu tar vi inspiration av våra favoritillustratörer!

Nu har vi kommit fram till sista teckningstillfället på muséet för den här gången, och nu låter vi fantasin ta plats och tecknar tomtar, troll och annat oknytt.

Söndagen den 7 november kl 10-13
Medtag gärna egen fikakorg.

Anmäl dig senast 1 november till Eleonore via sms på 0709- 499 722. Kostnad 350 kr/person. Betalning sker via swish när du fått bekräftelse på deltagarplats.

Upplägg:
Vi inleder med att titta på människans proportioner för både vuxen och barn, för att sedan kunna avvika/förvränga och skapa egna figurer och gestalter. Här vägleder jag med övningar. Vi tar inspiration från andra illustratörer, som John Bauer, Maj Fagerberg, Brian Froud, Elsa Beskow med flera. Vi försöker hitta karaktär i figurerna och tecknar från helhet till detalj. Här får du individuell handledning. Vi avslutar tillsammans i samlingssalen och tittar på våra teckningar.

Vi kommer att arbeta i blyerts och grafitkrita. Medtag eget material. Har du något annat favoritmaterial, som färgpennor, tusch, akvarell så går det bra att ta med. Och egna inspirationsbilder om du har det.

Förslag till material:
Ritblock i a3-format
Blyertspennor i olika hårdhetsgrad, t ex HB, 2B, 6B
Suddgummi
Stompf eller en bit hushållspapper
Ev liten pennvässare

Det finns basmaterial att köpa om man behöver komplettera med någonting.

Välkomna! Eleonore